Да предпазим гаража си от крадци

Напоследък кражбите и набезите над домовете ни се превърнаха в ежедневие. Хората все повече обръщат внимание на сигурността на жилищата си, най-вече чрез поставянето на алармени системи, често комбинирани със системи за видеонаблюдениеНо колко от вас се погрижиха по същия начин за гаража?

Гаражните помещения са по-лесни за проникване, а повечето от нас държим там не само колата, а и много други неща. Особено уязвими са ниският клас автоматични подвижни гаражни врати, които се отварят лесно чрез сила. Поставянето на аларма е препоръчително, тъй като през голяма част от времето в тези помещения няма хора и обикновено са отдалечени от основното жилище. При евентуален набез, алармената система ще изплаши крадците и ще уведоми охранителната фирма, която ще изпрати автопатрул до минути.

Има различни опции. Ако има възможност за окабеляване от дома до гаража, отлично решение е добавянето на допълнителни датчици, монтирани в гаража. Те се свързват директно към охранителната система на дома ни, и тъй като техниката на DSC позволява зониране, датчиците в гаража се превръщат в една индивидуална система на много ниска цена. Ако разстоянието не е голямо, но няма възможност за окабеляване, същата работа биха свършили и безжичните датчици. Ако пък гаража е далеч от домът Ви, вариант е инсталирането на индивидуална охранителна система с базови функции, която би била предостатъчна за превенция срещу крадци.

При нужда от консултация или съвет, не се колебайте да се свържете с нас - услугата е безплатна!