Условия за доставка

ПОРЪЧВАНЕ НА ПРОДУКТИ


Клиентите могат да поръчват продукти от електронния магазин на „Професионална Защита – Електроник” ООД онлайн – 24 ч. в денонощието, 7 (седем) дни в седмицата.
Поръчките се обработват всеки делничен ден от 10:00 ч. до 18:00 ч. След направената поръчка ще получите e-mail, обобщаващ поръчката, както и обаждане за проверяване валидността на поръчката и времето за получаване на доставката. Само продуктите с възможност за директна поръчка от сайта носят гаранциите, описани в Условията за ползване. 
Всяка заявка направена от Вас, ще Ви бъде доставена не по-късно от 2 работни дни от дата на потвърждаване на поръчката на посоченият от Вас адрес. Заявки, направени след 15:00 часа се изпълняват на следващият работен ден, разбира се при възможност поръчката може да бъде изпълнена и в същия ден.
Поръчки, направени в петък (след обяд), събота, неделя или в неработен ден (официални празници) се обработват и изпълняват в първия работен ден.
Съгласно чл. 59 (1) от ЗЗП, в случай на невъзможност за изпълнение на поръчката поради временна липса на наличност на даден продукт, както и в случай на забавяне на пратката поради изчакване на нов внос или забавяне на доставката до нас от производителите на съответните продукти, Вие ще бъдете информирани чрез телефонен разговор или e-mail, като при възможност ще Ви бъдат предложени аналогични продукти с подобно качество и цена.
При промяна на цената (увеличена/намалена) Вие ще бъдете уведомени, чрез телефонен разговор и Вашата заявка ще бъде изпълнена само в случай, че Вие сте съгласни с новите условия. Цените се определят от производителите и ние се ръководим от техните условия за работа.
Обадете ни се, ако имате въпроси или желаете да проверите вашата поръчка на телефони: 02 953 16 36, 0888 515 514.


ПРОМЯНА ИЛИ ОТКАЗВАНЕ НА ПОРЪЧКАТА 


Можете да промените или откажете поръчката си, като се свържете с нас на телефони: 02 953 16 36, 0888 515 514.


ВРЪЩАНЕ НА ПРОДУКТИ И КОМПЕНСАЦИЯ 


Условия за връщане


Потребителят има право да се откаже от един или повече от поръчаните продукти в 7 дневен срок от получаване на поръчката в случай, че даденият продукт е във вида, в който е доставен, ако е опакован - опаковката му е запазена (опаковката на пратката може да бъде отваряна) и не е нарушавана цялостта на евентуални пломби и етикети, целящи да установят разкомплектоването или употребата на продукта. 
 При констатация на дефектен продукт до 24 ч. от получаването му, и при ненарушен търговски вид на продукта и опаковката, „Професионална Защита – Електроник” ООД се ангажира той да бъде подменен с нов съгласно гаранционните условия или да бъде възстановена депозираната за продукта сума, съгласно чл. 55 от ЗЗП, считано от датата, на която потребителя е упражнил правото си на отказ. След този срок или при нарушаване на търговския вид или опаковката на продукта, отремонтирането му се поема от посочените в гаранционната карта сервизи. Транспортните и други разходи по получаване и връщане на продукта са за сметка на потребителя. При несъответствие на продукта с основните характеристики, посочени в сайта, „Професионална Защита – Електроник” ООД възстановява депозираната за продукта от Потребителя сума, включително и транспортните разходи начислени за придобиването му, съобразно чл. 59 ал.3 от ЗЗП. Ако обаче връщането на продукта е по желание на Потребителя, без да се разминава с описанието си в сайта на фирмата, разходите по връщането ще са за негова сметка. 


Проблем с поръчката


Екипът на „Професионална Защита – Електроник” ООД се стреми да елиминира всякакви проблеми с Вашата поръчка, но понякога, въпреки нашите усилия е възможно да възникнат проблеми, като: 
   1. Поръчаният продукт не е наличен.
   2. Адресът за доставка/плащане е непълен или погрешен. 
   3. Неуспешно плащане, при избор на банков превод. 
При горните 3 случая, ние ще се свържем с Вас по телефона, за да Ви уведомим за проблема. 
   4. Погрешен телефон за връзка с Вас – ще получите от нас e-mail с молба за въвеждане на правилен телефонен номер. Необходим ни е Вашия телефон, за да можем да проверим поръчката и да осигурим успешна доставка. 
Ние носим отговорност за всички възникнали допълнителни разходи, ако проблемът за тях е по наша вина. Потребителят покрива допълнителните разходи, в случай, че той е отговорен за възникването им. 
Според проучвания от независими източници, голям процент от проблемите с дадена стока идват от това, че Потребителят не е прочел и спазил инструкциите. За това, екипът ни ви моли да четете упътванията. 
Тъй като „Професионална Защита – Електроник” ООД продава продукти от различни производители, гаранциите им са различни, а гаранционното обслужване на стоките се извършва в сервиза на фирмата, както е посочено в точка Гаранционни условия на настоящите Условия за ползване и в гаранционната карта на продукта. 
Началото на гаранционния период е датата на получаването от Вас на продуктите. Гаранцията е валидна на територията на РБългария и е съобразена с условията на производителя. 
Може да получите отказ за гаранционен сервиз ако не са спазени всички условия за поемане на гаранция. 
В гаранционната карта на всяка стока могат да бъдат посочени допълнителни условия за позлване на дадената от производителя или търговеца гаранция. 


ТРАНСПОРТ И ДОСТАВКА 


„Професионална Защита – Електроник” ООД използва услугите на Куриерска фирма „Ин тайм”. Ако предпочитате друг куриер, моля да ни уведомите при договарянето на доставката. 


Срок на доставка


Всички покупки ще бъдат доставени до 2 работни дни за всички населени места в България. Изключения правят почивните и празнични дни, когато в събота се доставя до 13:00 ч., а неделя е почивен ден. Ако сте поръчали продукта си преди почивен ден, има вероятност той да Ви бъде доставен на следващия работен ден. Също, не доставяме по време на официалните национални празници. 
Потвърдената поръчка може да бъде получена и лично от офиса на фирмата на адрес: гр. София, кв. Бояна, ул. „Даскал Стоян Попандреев” № 6. За целта е необходимо да отбележите в графа Начин на доставка, както и да потвърдите желанието си на телефони: 02 953 16 36, 0888 515 514.


Специални доставки: 

Ако желаете, можете да се свържете с нас на телефони: 02 953 16 36, 0888 515 514, за да обсъдим други варианти за доставка. При заявена промяна в начина на доставка, обявен в Условията за ползване, фирмата не носи отговорност за изпълнение на срока от 2 (два) работни дни. 


Цена на доставката


Цената на доставките е съгласно условията и тарифите на Куриерска фирма „Ин тайм”.


ПЛАЩАНИЯ, ЦЕНИ И ПРОМОЦИИ

 

Варианти за плащане


„Професионална Защита – Електроник” ООД приема плащане чрез:

  • наложен платеж - при получаване на доставката от куриерската фирма; 
  • по банков път – доставката ще бъде извършена след получаване на парите в банковата ни сметка. 
  • в брой - на касата в офиса на фирмата при получаване на заявените продукти. 

Срок за плащане по банков път до 3 (три) дни от датата на издаване на проформа фактурата. При забавено плащане, поръчката се счита за невалидна.


Сформиране на цените 

Цените в електронния магазин са крайни, с включен ДДС. Когато цените са във валута /EURO или USD/, същите се преизчисляват в левовата им равностойност по официалният курс на БНБ и се отразяват в проформа фактурата за плащане на поръчката. Таксата за транспорта не е включена в стойността на продукта. 


Фактури 

При потвърдена от Вас поръчка ще получите на e-mail си проформа фактура за стойността на поръчката. Оригиналната фактура, както и Приемо-предавателен протокол ще бъдат изпратени при доставката.

 
Начисляване на ДДС 

Всички цени на продуктите са с начислен ДДС. Продажба на стоки без заплащане на ДДС върху цената не се извършва. 


Промоции и видове отстъпки 

„Професионална Защита – Електроник” ООД организира специални отстъпки и промоционални кампании в полза на потребителите. Предлагаме различни видове отстъпки и промоции: 

  • намаления на определен продукт или серия продукти; 
  • процентно намаление на цялата поръчка; 
  • подаръци в томболи и игри; 
  • други. 


Всички промоции се обявяват на нашия официален сайт и фейсбук страницата ни. Ако сте получили информация за промоция на фирмата от друг източник, има вероятност тя да е невалидна или условията й да са различни от реално обявените от „Професионална Защита – Електроник” ООД.