Условия за ползване

на сайта и онлайн магазина на DSC Bulgaria
www.dscbg.com


"Професионална Защита – Електроник" ООД, член на холдинга DSC Bulgaria е дружество, регистрирано по Търговския закон на Република България, със седалище и адрес на управление: гр. София, кв. Бояна, ул. "Даскал Стоян Попандреев" № 6; Ид. номер по Булстат: 831314850; ДДС Номер: BG831314850.  
Настоящите Условия за ползване са приложими при всяка поръчка на продукти и услуги чрез сайта на DSC Bulgaria и крайния клиент /Потребител/, използващ услугите на www.dscbg.com 
Предвид ползването на сайта и електронния магазин на „Професионална Защита – Електроник” ООД, Потребителят се съгласява да предостави вярна, точна, актуална и пълна информация за себе си при попълване на регистрационната форма (лични данни) и да внася при нужда промени в тези лични данни с оглед на тяхната вярност, точност, актуалност и изчерпателност. В случай, че Потребителят предостави фалшива, неточна, неактуална или непълна информация,”Професионална Защита – Електроник” ООД има право да закрие и/или изтрие информацията за неговия пощенски адрес и да му откаже по-нататъшен достъп до част или до всички свои услуги. 
Уеб базираният електронен магазин е предназначен за информиране или закупуване на стоки по виртуален път. Разглеждането и използването на предлаганите услуги и продукти на сайта автоматично означава, че сте съгласни с настоящите Условия за ползване. 
Моля, прочетете ги внимателно!!!


ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ


Съобразно Закона за защита на личните данни, Потребителят има право на достъп до собствените си лични данни, които е въвел или са станали достояние на „Професионална Защита – Електроник” ООД при ползване от него на сайта, както и на поправка на тези лични данни. Приемайки настоящите условия Потребителите, които са се регистрирали с потребителско име и парола изрично се съгласяват предоставените от тях лични данни (включително избраните потребителско име и парола) да бъдат обработвани от „Професионална Защита – Електроник” ООД по електронен път при доставка на поръчани стоки или услуги и при необходимост от помощ и консултиране от служител на фирмата. „Професионална Защита – Електроник” ООД изрично уведомява Потребителя, че предоставените от него лични данни не се отстъпват на трети лица за рекламни и промоционални цели. Фирмата си запазва правото да използва IP адресите и други данни на Потребителите за разкриване идентичността им в случаите, когато това е необходимо в изпълнение на закона, юридически процедури или за да се спазят настоящите условия.


ДОСТЪП, ПОТРЕБИТЕЛСКО ИМЕ И ПАРОЛА, СИГУРНОСТ


Потребителят получава достъп до всички услуги на „Професионална Защита – Електроник” ООД, след като извърши процеса на регистрация.
Потребителят е отговорен за поддържане на конфиденциалността на потребителското име и парола. С използването им декларира, че той лично и от свое име е изцяло отговорен за всички дейности и достъп, които се извършват с неговите потребителско име и парола. В случай на забравяне на паролата и изрично искане от страна на Потребителя, фирмата автоматично ще изпрати e-mail съобщение, съдържащо регистрираното потребителско име и парола на предоставения от потребителя адрес за електронна поща. „Професионална Защита – Електроник” ООД не носи отговорност за каквито и да е щети и загуби, възникнали поради неспазване на разпоредбите на настоящата точка.

ПРЕДСТАВЯНИ СТОКИ И УСЛУГИ НА САЙТА


За предлаганите услуги на сайта на фирмата може да получите, при желание, допълнителна информация на телефоните, посочени в категория контакти, съответно по градове или да използвате предоставената форма за запитване в сайта. Специалистите ще Ви върнат компетентен отговор.
Продуктите, предмет на продажба, са описани и класифицирани в отделни категории според концепцията на електронния ни магазин. В страницата на всеки продукт представен в сайта са посочени цената, основните характеристики на стоката и допълнителна информация, целяща подпомагането на направата на информиран избор при покупката на продукта. „Професионална Защита – Електроник” ООД не носи отговорност за неточности в описанието на продукта не касаещи основните ѝ характеристики, и не претендира за изчерпателност на предоставената информация. Възможни са печатни грешки, разлика в цветовата визуализация на потребителската компютърна конфигурация, както и промяна на дизайна и аранжировката на продуктите. Запазваме си правото да публикуваме имена, модели и друга информация за продуктите на английски език, когато съществува опасност с преводът им да се изгуби ценна информация относно характеристиките на продуктите, няма общоприета еднозначна терминология на български език и самият продукт е носител на информация на английски език.
Всички посочени на сайта цени са с включен ДДС и не включват цена за доставка. В случай, че продукта има няколко модификации, на страницата са посочени цените за всяка от модификациите. 
„Професионална Защита – Електроник” ООД има право по всяко време и без предупреждение да прави промени в публикуваните материали, услуги и цени. Някои от публикуваните материали може да бъдат остарели и да подлежат на актуализация. Част от информацията публикувана в сайта е възможно да се отнася до продукти, услуги или програми, които не се предлагат и не са достъпни в момента, но при потвърждението на поръчката ще Ви предложим аналогични продукти. След регистрацията си на сайта, Потребителят има право да поръчва продукти и услуги представяни от „Професионална Защита – Електроник” ООД. При правене на поръчката Потребителят има право да избере стоките и количеството им, начинът и сроковете за доставка според предложените на сайта варианти. По всяко време преди завършването на поръчката потребителят има право да променя избраните от него продукти и услуги. При направа на поръчка на сайта потребителят влиза в договорни отношения с „Професионална Защита – Електроник” ООД, касаещи конкретната покупка и покрити от настоящите Условия за ползване.

Поръчката се смята за валидна:

 • за потребители, пазаруващи за пръв път - при потвърждаване на направената поръчка, следвайки инструкциите в сайта; 
 • за потребители, пазаруващи повече от веднъж - при направата на поръчка

 Потребителят е длъжен да заплати цената, която е била посочена на сайта по време на правене на поръчката, независимо дали е по-ниска или по-висока от настоящата. При допуснати технически грешки в публикуването на сайта „Професионална Защита – Електроник” ООД има правото да откаже изпълнението на поръчката и не дължи обезщетение по никакъв начин на потребителя, освен да възстанови сумите, платени и/или депозирани от потребителя, ако има такива.
Съобщението за намалени цени е с поставяне на новата цена до старата, която е зачертана. Ако не е посочен срок на намалената цена, тази цена важи до изчерпване на количествата, но не повече от 1 или 6 месеца, когато е при условия по чл. 66, ал. 2 от ЗЗП. 


ПОРЪЧВАНЕ НА ПРОДУКТИ


Клиентите могат да поръчват продукти от електронния магазин на „Професионална Защита – Електроник” ООД онлайн – 24 ч. в денонощието, 7 (седем) дни в седмицата.
Поръчките се обработват всеки делничен ден от 10:00 ч. до 18:00 ч. След направената поръчка ще получите e-mail, обобщаващ поръчката, както и обаждане за проверяване валидността на поръчката и времето за получаване на доставката. Само продуктите с възможност за директна поръчка от сайта носят гаранциите, описани в Условията за ползване. 
Всяка заявка  направена от Вас, ще Ви бъде доставена не по-късно от 2 работни дни от дата на потвърждаване на поръчката на посоченият от Вас адрес. Заявки, направени след 15:00 часа се изпълняват на следващият работен ден, разбира се при възможност поръчката може да бъде изпълнена и в същия ден.
Поръчки, направени в петък (след обяд), събота, неделя или в неработен ден (официални празници) се обработват и изпълняват в първия работен ден.
Съгласно чл. 59 (1) от ЗЗП, в случай на невъзможност за изпълнение на поръчката поради временна липса на наличност на даден продукт,  както и в случай на забавяне на пратката поради изчакване на нов внос или забавяне на доставката до нас от производителите на съответните продукти, Вие ще бъдете информирани чрез телефонен разговор или e-mail, като при възможност ще Ви бъдат предложени аналогични продукти с подобно качество и цена.
При промяна на цената (увеличена/намалена) Вие ще бъдете уведомени, чрез телефонен разговор и Вашата заявка ще бъде изпълнена само в случай, че Вие сте съгласни с новите условия. Цените се определят от производителите и ние се ръководим от техните условия за работа.
Обадете ни се, ако имате въпроси или желаете да проверите вашата поръчка на телефони: 02 953 16 36, 0888 515 514.


ПРОМЯНА ИЛИ ОТКАЗВАНЕ НА ПОРЪЧКАТА 


Можете да промените или откажете поръчката си, като се свържете с нас на телефони: 02 953 16 36, 0888 515 514.


ВРЪЩАНЕ НА ПРОДУКТИ И КОМПЕНСАЦИЯ 


Условия за връщане


Потребителят има право да се откаже от един или повече от поръчаните продукти в 7 дневен срок от получаване на поръчката в случай, че даденият продукт е във вида, в който е доставен, ако е опакован - опаковката му е запазена (опаковката на пратката може да бъде отваряна) и не е нарушавана цялостта на евентуални пломби и етикети, целящи да установят разкомплектоването или употребата на продукта. 
При констатация на дефектен продукт до 24 ч. от получаването му, и при ненарушен търговски вид на продукта и опаковката, „Професионална Защита – Електроник” ООД се ангажира той да бъде подменен с нов съгласно гаранционните условия или да бъде възстановена депозираната за продукта сума, съгласно чл. 55 от ЗЗП, считано от датата, на която потребителя е упражнил правото си на отказ. След този срок или при нарушаване на търговския вид или опаковката на продукта, отремонтирането му се поема от посочените в гаранционната карта сервизи. Транспортните и други разходи по получаване и връщане на продукта са за сметка на потребителя. При несъответствие на продукта с основните характеристики, посочени в сайта, „Професионална Защита – Електроник” ООД възстановява депозираната за продукта от Потребителя сума, включително и транспортните разходи начислени за придобиването му, съобразно чл. 59 ал.3 от ЗЗП. Ако обаче връщането на продукта е по желание на Потребителя, без да се разминава с описанието си в сайта на фирмата, разходите по връщането ще са за негова сметка. 


Проблем с поръчката


Екипът на „Професионална Защита – Електроник” ООД се стреми да елиминира всякакви проблеми с Вашата поръчка, но понякога, въпреки нашите усилия е възможно да възникнат проблеми, като: 
   1. Поръчаният продукт не е наличен.
   2. Адресът за доставка/плащане е непълен или погрешен. 
   3. Неуспешно плащане, при избор на банков превод. 
При горните 3 случая, ние ще се свържем с Вас по телефона, за да ви уведомим за проблема. 
   4. Погрешен телефон за връзка с Вас – ще получите от нас e-mail с молба за въвеждане на правилен телефонен номер. Необходим ни е вашия телефон, за да можем да проверим поръчката и да осигурим успешна доставка. 
Ние носим отговорност за всички възникнали допълнителни разходи, ако проблемът за тях е по наша вина. Потребителят покрива допълнителните разходи, в случай, че той е отговорен за възникването им. 
Според проучвания от независими източници, голям процент от проблемите с дадена стока идват от това, че Потребителят не е прочел и спазил инструкциите. За това, екипът ни Ви моли да четете упътванията. 
Тъй като „Професионална Защита – Електроник” ООД продава продукти от различни производители, гаранциите им са различни, а гаранционното обслужване на стоките се извършва в сервиза на фирмата, както е посочено в точка Гаранционни условия на настоящите Условия за ползване и в гаранционната карта на продукта. 
Началото на гаранционния период е датата на получаването от Вас на продуктите. Гаранцията е валидна на територията на РБългария и е съобразена с условията на производителя. 
Може да получите отказ за гаранционен сервиз ако не са спазени всички условия за поемане на гаранция. 
В гаранционната карта на всяка стока могат да бъдат посочени допълнителни условия за позлване на дадената от производителя или търговеца гаранция. 


ТРАНСПОРТ И ДОСТАВКА 


„Професионална Защита – Електроник” ООД използва услугите на Куриерска фирма „Спиди” АД. 


Срок на доставка


Всички покупки ще бъдат доставени до 2 работни дни за всички населени места в РБългария. Изключения правят почивните и празнични дни, когато в събота се доставя до 13:00 ч., а неделя е почивен ден. Ако сте поръчали продукта си преди почивен ден, има вероятност той да ви бъде доставен на следващия работен ден. Също, не доставяме по време на официалните национални празници. 
Потвърдената поръчка може да бъде получена и лично от офиса на фирмата на адрес: гр. София, кв. Бояна, ул. „Даскал Стоян Попандреев” № 6. За целта е необходимо да отбележите в графа Начин на доставка, както и да потвърдите желанието си на телефони: 02 953 16 36, 0888 515 514.


Проследяване на доставката


Можете да проследите Вашата поръчка със съответния номер на товарителницата на http://www.speedy.bg/. Номерът на товарителницата се изпраща в специален e-mail от нас, след като поръчката ви е била приета от Куриерска фирма „Спиди” АД. 

 

Специални доставки

Ако желаете, можете да се свържете с нас на телефони 02 953 16 36, 0888 515 514, за да обсъдим други варианти за доставка. При заявена промяна в начина на доставка, обявен в Условията за ползване, фирмата не носи отговорност за изпълнение на срока от 2 (два) работни дни. 


Цена на доставката


Цената на доставките е съгласно условията и тарифите на Куриерска фирма „Спиди” АД. 


ПЛАЩАНИЯ, ЦЕНИ И ПРОМОЦИИ.

Варианти за плащане

„Професионална Защита – Електроник” ООД приема плащане чрез:

 • наложен платеж – при получаване на доставката от куриерската фирма; 
 • по банков път – доставката ще бъде извършена след получаване на парите в банковата ни сметка. 
 • в брой – на касата в офиса на фирмата при получаване на заявените продукти. 

Срок за плащане по банков път до 3 (три) дни от датата на издаване на проформа фактурата. При забавено плащане, поръчката се счита за невалидна.


Сформиране на цените

Цените в електронния магазин са крайни, с включен ДДС. Когато цените са във валута /EURO или USD/, същите се преизчисляват в левовата им равностойност по официалният курс на БНБ и се отразяват в проформа фактурата за плащане на поръчката. Таксата за транспорта не е включена в стойността на продукта. 


Фактури 

При потвърдена от Вас поръчка ще получите на e-mail си проформа фактура за стойността на поръчката. Оригиналната фактура, както и Приемо-предавателен протокол ще бъдат изпратени при доставката. 


Начисляване на ДДС

Всички цени на продуктите са с начислен ДДС. Продажба на стоки без заплащане на ДДС върху цената не се извършва. 


Промоции и видове отстъпки 

„Професионална Защита – Електроник” ООД организира специални отстъпки и промоционални кампании в полза на потребителите. Предлагаме различни видове отстъпки и промоции: 

 • намаления на определен продукт или серия продукти; 
 • процентно намаление на цялата поръчка; 
 • подаръци в томболи и игри; 
 • други. 


Всички промоции се обявяват на нашия официален сайт и фейсбук страницата ни. Ако сте получили информация за промоция на фирмата от друг източник, има вероятност тя да е невалидна или условията й да са различни от реално обявените от „Професионална Защита – Електроник” ООД. 


ГАРАНЦИОННИ УСЛОВИЯ

 • Настоящите гаранционни условия се отнасят за дефекти, възникнали в следствие процеса на нормална експлоатация по време на гаранционния период и не ограничава по никакъв начин действащите закони и други задължителни разпоредби в Република България.
 • Фирма “ПРОФЕСИОНАЛНА ЗАЩИТА - ЕЛЕКТРОНИК” ООД се задължава за своя сметка да отстрани всички производствени дефекти на продадените от нея продукти, проявени по време на гаранционния им срок.
 • С всяка продажба  на продукти, подлежащи на гаранционно обслужване „Професионална Защита – Електроник” ООД издава гаранционна карта с данните на продукта и гаранционните срокове.
 • Гаранционния срок започва да тече от датата на продажба и е посочен в Приемо-предавателния протокол или фактурата.
 • Ремонт по време на гаранционния срок се извършва само след представяне на копие на Приемо-предавателния протокол или фактурата и изделието е окомплектовано и почистено.
 • Гаранционния срок не тече по време на престой на продукта в сервиза за ремонт.
 • По време на престоя на продукта в сервиза, същият не е длъжен да осигурява оборотно друго изделие.
 • Сервизът не носи отговорност за пропуснати ползи в следствие престоя на продукта в сервиза за ремонт.
 • Срокът за извършване на ремонта зависи от сложността му и доставката на резервни части, като максималния срок е един месец, а минималния не по-малък от 24 часа от датата на приемане за ремонт. Всички ремонти се извършват в сервиза на доставчика.
 • В случай, че изделието не може да бъде отремонтирано, то се заменя с ново от същият вид. Ако изделието е спряно от производство или не е налично в момента, се предлага подобно изделие за замяна или по-добро (нов модел) с доплащане. За да се извърши замяна на продукта е необходимо в сервиза да се върне пълния комплект. Гаранционния срок на новият продукт е с гаранционния срок на подменения.
 • Всички тестове и ремонти на рекламираните продукти и устройства се извършват в сервиз на фирма "Професионална Защита – Електроник" ООД, освен ако не е договорено друго. Транспортните разходи до и от сервиза са за сметка на клиента. 
 • ПРИ УСТАНОВЯВЯНЕ ЧЕ ПРОДУКТА РАБОТИ НОРМАЛНО, КЛИЕНТЪТ ДЪЛЖИ ТАКСА ЗА ДИАГНОСТИКА.
 • След приключване на ремонта клиента се уведомява чрез e-mail или телефонно обаждане.
 • Сервизът не носи отговорност и не съхранява продукти, непотърсени в срок от 30 дни след уведомлението.

 

Рекламации

 • За рекламации се приемат продукти в оригинална кутия и пълна комплектация, с описание на дефекта и условията на експлоатация.
 • Рекламации се приемат с представено копие от документа за покупката на продукта, фактура или Приемо-предавателен протокол и гаранционна карта.
 • Повреди по време на транспортиране, неправилно съхранение или инсталация, неправилна експлоатация или колебания в ел. мрежа (токови удари), природни бедствия, механични удари или дефекти на продукти, с изтекъл гаранционен срок, се отстраняват за сметка на клиента след неговото предварително съгласие.

 

Инсталиране

 • Преди употреба на продукта да се прочете внимателно упътването от производителя за инсталиране, транспорт и съхранение.
 • При транспортиране, продукта трябва да престои в помещението, в което ще бъде инсталиран, не по-малко от 2 часа за темпериране.
 • Продукти, като DVR-и, които имат вентилираща система, да се инсталират в помещения с ниска запрашеност.
 • Върху вентилационните отвори на продуктите не трябва да се поставят предмети, пречещи на охлаждането. 
 • Изисквания към електрическата мрежа: напрежение 220V ± 10% с честота 50Hz.

 

Отказ от гаранционно обслужване

Клиента може да загуби правата си на гаранционно обслужване в следните случаи:

 • При опит за ремонт от неоторизирнани лица.
 • Наранен, изтрит или скъсан сериен номер или гаранционна лепенка.
 • Когато не са спазени изискванията за транспорт, съхранение, инсталация и експлоатация на закупеният продукт.
 • Увреден общ външен вид, счупена или наранена пластмаса, механични повреди.
 • Видими повреди по електронните компоненти.
 • При експлоатация в неподходяща среда (силна замърсеност, голяма влажност над 80%, температури извън указаните в документацията на продукта), лошо охлаждане.
 • Повреди вследствие на природни бедствия, механични и токови удари, високоволтови електрически разряди в околната среда (светкавици), вибрации и други, които не биха се проявили при нормална работа на продукта.
 • Неизправност или големи колебания в електрическата или комуникационната мрежа.
 • При използване на неподходящи или нестандартни източници на напрежение.
 • При включване на периферни устройства под напрежение и при включване към лоши или незаземени източници на напрежение.
 • Проникнали насекоми в изделието.
 • При поправки или изменения върху фактурата или гаранционната карта.

В тези случаи продукта се ремонтира за сметка на клиента с неговото предварително съгласие.

 

Софтуер

 • Гаранционното обслужване не включва поддръжка на софтуер. Право на клиента е да направи копия на предварително инсталираните програми. Допълнително закупеният софтуер не включва инсталация, освен ако не е указано изрично в договора.

 

ВНИМАНИЕ: Повредата на продукта в гаранционния срок не е основание за подмяна с нов!

Материалите и услугите в сайта са ограничени само до посочените условия за тях.

При използване услугите на „Професионална Защита – Електроник” ООД, Потребителят се съгласява и задължава да спазва настоящите Условия за ползване, както и всички други условия, поставени от законодателството на Република България и международното законодателство, дори и да не са упоменати в настоящите условия


Последна актуализация: 30.06.2013 г.